Клокот: Запаљива направа бачена у српско двориште

У породично двориште фамилије Весић из Kлокота комшије Албанци су бацили запаљиву направу услед чега им је изгорео већи део растиња на имању. Пуком срећом, ватра није допрла до куће у којој живе Љубомир и Олга са ћерком Станијом, а приликом напада ћерки су упућене и увреде на албанском.

Ово није први пут да се породица Весић налази на мети различитих провокација, притисака и претњи, али је први пут да су се нашли на мети директног напада, због чега осећају посебну забринутост.

Весићи претпостављају да се иза овог напада крије намера комшија да их застрашивањем натерају да продају имање.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да случај у Клокоту нажалост представља још један пример са којим се све проблемима суочавају Срби јужно од Ибра и каквим се све екстремистичким методама служе Албанци не би ли застрашивањем отерали Србе са својих огњишта.

Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај, а како се најављује јутрос би треало и да их обиђе и председник Привременог органа општине Витина Срђан Николић.

Недопустиви су и забрињавајући притисци са којима се суочава породица Весић и Kанцеларија за Kосово и Метохију очекује од полиције да под хитно расветли овај случај и одговорне приведе правди, а од међународних представника да овај случај третирају с највећом пажњом.

Повезани чланци

Back to top button