Књижевно вече са Радмилом Кнежевић у Спони

Књижевно вече Радмиле Кнежевић одржано је у Српском културном центру „Спона“ у Скопљу.
Кнежевићева, пореклом из Призрена, посетила је Основне школе „Светозар Марковић“ у Старом Нагоричану и „Ћирило и Методије“ у Кучевишту, средишту Скопске Црне Горе у Северној Македонији, пренела је „Спона“ на свом сајту.  

Радмила Кнежевић је казивала стихове своје поезије, дружила се са ученицима, слушала њихове рецитале док ју је директор Горан Перовић упознао са историјатом школе на српском језику, али и плановима и активностима ученика и наставног кадра.

Посета је завршена представљањем литерарног опуса Радиле Кнежевић у седишту „Споне“ у Скопљу којом приликом су и промовисане књиге: „Богородица Љевишка у песмама“, „Твоја рука“, и „Песме призренске“ . Приход од продатих књига Кнежевићева је наменила обнови цркве Богородице Љевишке у граду на Бистрици.

Радмила Кнежевић рођена је 19. септембра 1971. године у уметничкој породици Стојковић, у старом делу Призрена, Поткаљаји. У родном граду је завршила основну школу и Гимназију. Бавила се писањем и глумом, била је учесник многих литерарних конкурса и књижевних манифестација и члан аматерског позоришта при тамошњем Дому културе.  Завршила је Факултет драмских уметности – глума, Академија уметности у Приштини у класи професора Светозара Рапајића и Филолошки факултет – књижевност и српски језик, на Универзитету у Приштини. Глумица је Народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници као и редитељ и водитељ Школе глуме у Грачаници у организацији Народног позоришта.  Директорка Драмског студија – школе глуме у Будви, у оквиру кога се као драмски педагог бави позоришном едукацијом деце и одраслих, кроз часове и радионице глуме и позоришне представе.

(Спона)

Повезани чланци

Back to top button