Кон: Деца која су летовала у иностранству у школу би требала да пођу касније

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон предложио је да се деци која су летовала или боравила у иностранству одложи полазак у школу, пише Политика. Ти ученици требало би да крену на наставу десетак дана касније како би се смањио ризик од обољења, каже др Кон.

Због епидемиолошког ризика код људи који се ових дана враћају са одмора из разних земаља, могуће је да ћемо препоручити да деца која су била изван Србије, могуће је да ћемо препоручити да деца била изнад Србије са закашњењем од 10 дана крену у школу најавио је примаријус др Предраг Кон, епидемиолог и члан кризног штаба за сузбијање Ковида 19.

Он истиче да постоји епидемиолошки ризик да ови ђаци дођу заражени вирусом корона и да би било мудро одложити њихов повратак у школске клупе.

„То је важна ствар о којој ћу причати на следећем састанку кризног штаба. Тако би се ризик од заразе деце у школама смањио на најмању могућу меру. То је моја лична идеја која има смисла и добро би било ако би се усвојила макар као препорука. Не би било много такве деце. Можда неколико десетина њих у целој Србији. Што се тиче других ученика, ту нема бојазни јер је све добро припремљено за њихов почетак наставе. Треба напоменути да само здрава деца треба кренути у школу, нагласио је др Кон.

Повезани чланци

Back to top button