Косовкa девојкa из Зубиног Потока

Невена Миловановића из Зубиног Потока изабрана је за Косовку девојку док су Теодора Димитријевић из Грачанице и Ања Васић из Племетина код Обилића прва и друга пратиља истоименог избора, који је синоћ одржан у порти манастира Грачаница.

Петочлани жири одлуку је донео након музичког дела програма у коме су поред професионалног Ансамбла „Венац“  у КУД „Копаоник“ из Лепосавића наступали вокални солисти и бројна аматерска културно – уметничка друштва.  

Избору је присуствовало неколико стотина грађана јер је због мера заштите од Ковида-19 улаз у порти био ограничен. Већи број посетилаца из других средина нису ове године могли да прате „Избор Косовке девојке“ јер им обезбеђење Дома културе и припадници косовске полиције нису дозвољавали улаз.

Епархија рашко – призренска је претходно издала саопштење у коме апелује на грађане да се ове године на манифестацију обележавања Видовдана у манастирској порти не окупљају у великом броју, те да ће број људи бити ограничен због мера предострожности услед пандемије коронавируса.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button