Косовска полиција привела и испитивала раднике поште у Гораждевцу

Радници пословнице Поште Србије у Гораждевцу возач В. М. и његов пратилац В. П. приведени су данас од стране косовске полиције, а потом је и од управнице Поште у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је акција Куртијеве полиције спроведена како би била онемогућена исплата пензија житељима ове српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на огњиштима.

„Куртијеви друмски разбојници у полицијским униформама сатима су у Пећи испитивали приведене раднике поште, и очигледно је да је у Приштини донета одлука да се Србима до краја укину сва људска права“, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију је информисала релевантне међународне чиниоце о догађајима који се протеклих дана појачано одвијају на Косову и Метохији од којих очекују хитну и оштру реакцију како би се зауставио покушај прогона српског становништва из покрајине.

„Позивамо наше грађане на Косову и Метохији да не наседају на провокације и да издрже, јер Србија ће пронаћи начин да им омогући исплату плата, пензија и социјалних давања. Злочиначком деловању Аљбина Куртија, који на овај начин не демонстрира силу, већ нервозу и страх због попуштања међународне подршке његовом режиму, стаће се на пут, а његова страховлада се неумитно ближи крају“, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button