Косовски министар Здравства: Маске обавезне!

Косовски минисар Здравства Арменд Земај најавио је да ће против свих који се оглуше о поштовање мера заштите против коронавируса, по сили закона, бити предузете строге мере.

Како јавља приштинска Коха, цитирајући Земајев налог на фесјбуку, министар је написао да ће санитарни инспектори Агенције за храну и ветеринарство Косова, у сарадњи са општинским инспекторима, употребити законске мере против оних који не поштују правила предсострожности и заштите од Ковида -19.

„Превентивне препоруке  против Ковида-19 подразумевају 22 посебне мере које се морају поштовати. Главна порука је да је ношење заштитних маски обавезно, написао је Земај.

Каже да су предвиђене и друге посебне мере: физичка дистанца, дезинфекција, проветравање и појачана хигијена просторија. Детаљне мере предострожности односе се на запослене, у канцеларијама и предузећима.

„Надлежни теренски инспектори ће сваки дан спроводити Закон о инспекторату и Закон о спречавању заразних болести.

Све фирме и  предузеће биће одговорне у случају не примене препорука Националног института за јавно здравље Косова, а  свако кршење правила сматраће се претњом по здравље и живот грађана. „Против таквих ће бити примерњене правне мере“, упозорио је Земај.

Извор
Коха.нет

Повезани чланци

Back to top button