Косовски специјалци пуцали на Србе, један рањен

Припадници специјалне Косовске полиције пуцали су данас око 11,30 часова на пункта код Бистричког моста на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић на возило у којем су се налазила двојица Срба.

Том приликом је рањен Миљан Д. док је његов сувозач Душан С. пуком срећом прошао без повреда, док је читав аутомобил изрешетан.

Делевић је погођен у пределу грудног коша и има прострелну рану којом је транспортован хитно у болницу у Краљеву.

Како се наводи у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића, „припадници Куртијевих Росу специјалаца на српско возило и Србе у њему запуцали су из рафала само зато што нису желели да дозволе да их без икаквог основа и и разлога Росу полиција малтретира“.

Куртијеви специјалци нема шта да траже на северу Косова и Метохије, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са ког свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази“.

„Београд од почетка присуства специјалаца Росу на северу упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају наш народ у покрајини што се данас и показало. Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу КиМ“, истакао је Петковић.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button