Косовски специјалци упали у објекат ПО за општину Исток, Осојане у блокади

Специјалне јединице косовске полиције упале су у објекат привременог органа за Општину Исток у Осојану и у просторије локалне амбуланте и поште. Како су нам потрврдили мештани, полицајци наоружани дугим цевима држе у блокади читаво село.  

Како су за портал Ризница потврдили Срби из Осојана специјалци држе у блокади читаво село. Блокирани су путави који из Осојана воде према повратничим селима Лукавац и Кош, као и сам центар насеља, а полиција легитимише возаче сваког возила које улази или излази из Осојана.

Полиција је блокарала све прилазе згради у којој је смештен привремени орган за општину Исток. Десетак радника избачено је вани где их полицајци саслушавају .

Срби из оближњег села Жач потврдили су да је нешто пре пола 11 десетак полицијких џипова под ротацијом у у брзој вожњи прошло кроз њихово место у правцу Осојана.

Забринути и уплашени мештани Осојана, највећег повратничког села у општини Исток, питају због чега су биле потребене дуге цеви уперене у грађане и претрес свих који улазе и излазе из села као да су у питању највећи криминалци.

„Ово је повратничко село, људи живе од свог рада и нису наоружани, није нам јасно због чега оволика гужва и демонстрација силе. Деца су уплашена“, каже један од мештанина који из разумљивих разлог не жели да се представи.

Данас је прекинута настава у овдашњој школи.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button