Крај зимског распуста, данас је почела школа

Друго полугодиште за све основне и средње школе у Србији почело је данас. Ученици средњих школа у школу ће ићи по ритму који је, због епидемије коронавируса, успостављен још у септембру, рекао је  помоћник министра просвете за средње образовање Милош Благојевић, јавља РТС.

Ученици средњих школа као и виших разреда основне школе чија су одељења подељена у две групе ићи ће, као и до сада, наизменично једну недељу онлајн, а једну у школи, рекао је помоћник министра за средње образовање.  

Када се настава одвија онлајн то за ученике не значи да не иду у школу. Настава се одвија као и у школи 30-минутним часовима“, рекао је за РТС Милош Благојевић.

Помоћник министра просвете рекао је да се од почетка води рачуна да све епидемијске мере буду поштоване и да школа, пре свега, буде безбедна.

„Ученици су, као и наставници, константно носили маске. Пратићемо стање и убудуће и уколико  дође до заражавања, прелазићемо на друге облике наставе“, рекао је Благојевић.

Помоћник министра каже да је прво полугодиште мало скраћено и да ће школска година, како ствари сада стоје, бити продужена за пет дана. Када је реч о проби државне матуре, она ће највероватније бити одложена за јесен.

Благојевић је рекао и да се доласком вакцине назире светло на крају тунела и да би након што се вакцинишу наставници у наредним месецима настава могла да се врати на 45-минутно трајање часа.

(извор: РТС)

Повезани чланци

Back to top button