Кризни штаб: Ублажене анти-ковид мере

Кризни штаб општине Грачаница саопштава да су ступиле на снагу нове,  ублажене мере у борби против ширења коронавируса које се односе на рад угоститељскизх и трговинских објеката.

Трговинским и угоститељским објекатима али и хотелима дозвољен је рад до 22 часа. После овог времена хране неће смети да буде служена унутар објекта, већ ће морати да се понесе.

Јавни превоз сме да саобраћа користећи до 50 посто капацитета, а такси превозницима омогућен је рад са једним путником на задњем седишту,  односно до три путника уколико су чланови исте породице.

И даље је на снази одлука којом је грађанима старијим од 65 година дозвољено да се крећу само у периоду од 6 до 10 часова ујутру, односно од 16 до 19 часова увече.

И рад установа културе продужен је до 22 часа уз обавезу да оне раде са 40 посто од свог капацитета.

Дозвољене су и спортске активности у отвореним и затвореним просторима, тренинзи и такмичења у индивидуалним спортовима. Тренинзима може да присуствује до 20 особа, на такмичењима може учествовати до 50 особа. док је рад теретана ограничен је на 40 посто капацитета.

У затвореним просторима је забрањено окупљање грађана у броју већем од 30 људи, док је на јавним трговима, парковима, јавним местима, дозвољено је окупљање до 50 људи.

Организовање свадби и породичних забава и даље је забрањено.

Поштовање препоручених мера контролисаће општинска инспекција заједно са полицијом. За кршење одлуке предвиђене су казнене мере.

Ова одлука важиће до доношења нове, на основу недељне епидемиолошке ситуације, наводи се на крају саопштења општинског кризног штаба.

Повезани чланци

Back to top button