Кризни штаб: Ограничен рад кафића и ресторана, забрањен рад сточне пијаце, ограничено кретање старијима од 65 година.

Кризни штаб општине Грачаница усвојио је нове епидемиолошке мере које, између осталог, подразумевају ограничено кретање старијих изнад 65 година, као и креће радно време угоститељских објеката.

Како је саопштено, новим мерама ограничава се рад угоститељских објеката (ресторана и кафића) до 21 час. Новоди се да су у оквиру дозвољеног радног времена власници ресторана и кафића у обавези да поштују раздаљину од два метра између столова, да на сваком столу буде доступно средство за дезинфекцију руку, док је на улазу у објекат обавезно мерење температуре.

Све јавне и приватне институције обавезне су да на улазима поставе видљиве знакове мера која треба да се поштују, попут обавезног ношења маски, одржавања дистанце и слично.

Јавни превозници (комби и такси превозници) у обавези су да рад обављају са знатно мањим капацитетима, односно да између сваког путника постоји празно место.

Особама старијим од 65 година ограничава се кретање, односно оне могу да се крећу два пута дневно, у периоду од 6 до 10 часова преподне и од 16 до 19 часова поподне.

Антиковид мерама забрањен је рад сточне пијаце.

Повезани чланци

Back to top button