Кризни штаб: Поштујте мере или ће бити кажњавања

Сваки појединац, пословни и привредни субјект као и институција имају обавезу поштовања анти-ковид мера, у супротном биће санкционисани у складу са законом, наглашено је у саопштењу Кризног штаба и Одељења инспекције општине Грачаница.

Општинско одељење инспекције у саопштењу наводи да је више него јасно да се мере за сузбијање ширења Ковида морају поштовати и да су за свако непоштовање предвиђене казне.

Наводи се да су области високе фреквенције грађана и ризика од ширења заразе услед непоштовања прописаних мера на првом месту сектор гастрономије (кафићи, кафане, ресторани) а иза њих не заостају банке као и институције и установе где се пружају шалтерске услуге.

„Контрола ће се радити свакодневно, редовно и ванредно од стране инспекције и полиције. Поред великог броја упозорења и изречених казни,  имамо чињенично стање да се у већини кафића не поштују мере ограниченог броја у пријему гостију, имамо затечена стања у редовима странака и клијената испред установа и банака где се у великом броју случајева не поштују основне анти ковид мере попут ношења маски и одржавања физичке дистанце. Апелујемо на власнике и менаџере у привредном сектору, као и на саме грађане на поштовање мера јер ћемо у супротном појачати изрицање казни не само за ове друштвене категорије већ и на цивилна лица без изузетака и толеранције“.

Одељење инспекције општине Грачаница такође обавештава грађане да се мере самоизолације морају поштовати, да ће се строго контролисати и да ће се у случају непоштовања изрицати казне у складу са законом.

Повезани чланци

Back to top button