Кризни штаб: Три нова случаја инфекције, Грачаница од данас у жутој зони

На територији општине Грачаница, према подацима пристиглих узорака тестова, Ковид 19 је регистрован код још три особе, чиме је број заражених порастао на 291, наводи се у извештају Кризног штаба.

Наводи се да је на одељењу Инфективне клинике у Лапљем Селу хоспитализовано 18 пацијента. Општински Кризни штаб позива мештане на одговорно и дисциплоновано понашање и строго поштовање препоручених мера током празника.

Министасртво здравства Косова: Општина Грачаница од данас у жутој зони

Министарство здравства Косова је на основу нових података о броју заражених вирусом Ковид 19, пристиглих из Националног института за јавно здравље, направило нову зоналну мапу општина на Косову у односу на број становника.

У Црвеној зони са више од 150 инфицираних на 100.000 становника у року од седам дана налази се осам општина и то: Приштина, Косово Поље, Обилић, Јужна Митровица, Северна Митровица, Подујевао, Звечан и Зубин Поток.

У жутој зони са броје од 76 до 150 регистрованих случајева вируса корона на 100.000 становника налази се 11 општина: Косовска Каменица, Ђаковица, Гњилане, Пећ, Вучитрн, Урошевац, Штрпца, Лепосавић, Липљан, Грачаница и Ново Брдо.

У зеленој зони (до 75 регистрованих случајева вурзуса Ковид 19 у последњихз седасм дана налази се 19 општина: Глоговац, Клина, Ђенерал Јанковић, Штимље, Сува Река, Србица, Малишево, Партеш, Ораховац, Призрен , Дечани, Качаник, Јуник, Драгаш, Мамуша, Клокот, Витина, Исток и Ранилуг.

Како се наглашава у саопштењу Министарства здравства Косова, упркос општим мерама, категоризација општина ће се наставити и убудуће.

Повезани чланци

Back to top button