Курти данас са командантом КФОР-а о „шверцу оружја“

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да ће данас одржати састанак са командантом Кфора поводом оптужби британске посланице Алисије Кернс о наводном кријумчарењу оружја у објектима српске православне цркве на Косову и Метохији, преносе приштински медији.

Курти најавио је да ће се после састанака са безбедносним институцијама и представницима НАТО-а у току ове недеље сазнати више детаља у вези са тврдњама које је изнела Кернс.  

„Знате шта смо нашли у Звечану, арсенал за рат. Или сада имамо информацију да су возила хитне помоћи коришћена за ношење оружја. И данас ћу имати састанак са представницима НАТО-а о томе. Састаћу се и са командантом КФОР-а и после свих ових састанака са нашим безбедносним институцијама моћи ћемо да дамо коначну реч. Сада прикупљамо податке за још увек непотпуне информације, али ово питање би требало да буде познато у току ове недеље. Зато данас имам састанак на коме ће се разговарати о овој теми“, рекао је Курти новинарима.

КФОР је раније данас саопшто да нема доказа о наводном шверцу оружја из Србије на Косово као и о тоне да се  православне цркаве користе за складиштење истог.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button