Курти: Попис становништва почетком априла

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти рекао је да ће почетком априла почети попис становништва на КиМ, и позвао све да се одазову том процесу, преноси „Дукађини“.

Како је навео, попис ће резултирати обиљем података који ће омогућити доносиоцима одлука и другим корисницима да креирају политике, развијају стратегије, програме и производе, и пружају услуге које задовољавају потребе грађана.

„У континуитету слушамо оптужбе и критике о недостатку подршке општина од стране власти или неједнакости подршке. Није тачно ни једно ни друго. Дакле, пошто смо овде у духу сарадње, нико од нас не треба да доприноси дезинформисању грађана, већ сви треба да играмо активну улогу у њиховом информисању када је у питању подршка од централног до локалног нивоа“, рекао је Курти.

Он је нагласио да је креирање политике на основу података важно и за централни и за локални ниво.

„Користим прилику да позовем на посвећеност свих у успешном завршетку овог процеса од суштинског значаја за друштвено-економски развој наше земље. Квалитет података пописа становништва кључан је за квалитет нашег управљања, како на централном тако и на локалном нивоу“, закључио је Курти.

(Косово онлајн)

Повезани чланци

Back to top button