Приштински медији: Српске структуре планирале у Скопљу атентат на Куртија

Приштински премијер Аљбин Курти изјавио је да су постојали планови да одређене српске стурктуре изврше атентате на њега током боравка у Скопљу.

Како преносе медији који извештавају на албанском, Курти је ово изјавио након састанка са представницима албанских партија у Северној Македонији.   

„Сазнао сам да има много претњи од појединаца и структура које имају корене у званичном Београду. Али управо сам дошао из Скопља, нисам се осећао угроженим, али сам видео многе полицијске снаге које су се побринуле за безбедност састанка у Скопљу“, рекао је Курти.

Јавни сервис РТК  јавља да су после седнице СБ УН одмах изнели информацију да постоји опасност да у Скопљу, где је Курти синоћ боравио, буде извршен атентат на приштинског премијера.   

Косовски јавни сервис известио је да су планови за атентат „српска оперативна комбинација у којој су медијске преваре биле испреплетене са акцијама на терену које је требало да изведу српско македонски екстреми блиски Руској Федерацији, а под контролом српских институција“ јавио је  РТК.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button