Лако коло „Венца“ за децу предшколског узраста у Грачаници и Лапљем Селу

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“одржао је радионице „Лако коло“ за децу предшколског узраста у Грачаници и Лапљем Селу.

Лако коло представља тротактни играчки образац, који се може сматрати симболом играчке традиције на Косову и Метохији. Његов континуитет може се пратити до данашњих дана у пракси што говори у прилог томе да је део народног идентитета и културе људи са ових простора.

Овог пута, циљна група радионица су била деца која још увек нису стасала да упишу Школу фолклора коју организује Ансамбл „Венац“, а којима је ово била јединствена прилика да се упознају са фолклором и традицијом нашег народа кроз ову интерактивну радионицу.

Након радионица за ученике основних школа и чланова КУД-ова широм Србије и региона које је Ансамбл „Венац“ одржао током претходне две године, сада поново наставља едукацију најмлађих када је у питању „Лако коло“. 

Покровитељ пројекта је Министарство културе Републике Србије. Организацију радионице су помогле основне школе „Краљ Милутин“ из Грачанице и „Миладин Митић“ из Лапљег Села, као и сви запослени у предшколским установама „Ђурђевак“ у овим местима.

Повезани чланци

Back to top button