Лавров: Проверавамо да ли врбују плаћеника са Косова из Албаније и БиХ да ратују у Донбасу

Русија провера информације о томе да на Косову, у Албанији и Босни и Херцеговини врбују плаћенике који ће бити послати у Донбас, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Канцелар Немачке Олаф Шолц и сви остали други из НАТО говоре да је то одбрамбени савез. Председник Русије је на прес конференцији после разговора са Шолцом подсетио канцелара на бомбардовање Југославије 1999. године. Он (Шолц) је одговорио да се НАТО умешао како би спречио геноцид над косовским Албанцима. Све су успешно одрадили и сад та област цвета“, рекао је Лавров у интервјуу за РТ.

Истичући да је ситуација далеко од тога, руски министар је рекао да Косово и други делови Западног Балкана постају расадници криминала.

„Тамо има терориста, трговаца наркотицима. Тамо врбују плаћенике за учешће у борбеним дејствима у конфликтима које постепено распламсавају, међу њима и САД. Постоје информације да врбују плаћенике на самопроглашеном Косову, у Албанији и Босни и Херцеговини како би се Русија избацила из равнотеже и да би их слали у Донбас. Тренутно то проверавамо“, упозорава Лавров.

Извор
СПУТЊИК

Повезани чланци

Back to top button