Адвокат Хоџа: Јанићијевићу месец дана кућног притвора

Основни суд у Косовској Митровици одредио је меру кућног притвора од 30 дана Лазару Јанићијевићу из Звечана који је приведен на преалаз Јариње када је са породицом, пријатељима и сународницима кренуо у Врњачку Бању на сахрану Стефана Недељковића страдалог у Бањској.

Одбрана наводи да је након извршеног претреса утврђено да нема оружја у стану, а пронађене су фотографије на којима се види одређено оружје. Тужилаштво Јанићијевића га терети за неовлашћено држање оружја.

Адвокат Асдрен Хоџа рекао је да је тужилаштво променило захтев из захтева за одређивање притвора, сложили су се да се одреди мера кућног притвора .

„И ми смо се зарад ефикасности зарад мира, зарад одвијања нормалне процедуре сложили да се мом брањенику одреди мера кућног притвора, тако да смо у суштини задовољни што није одређен притвор“, рекао је адвокат.

Према његовим речима, сматрали су од почетка да нема доказа да се ограничи слобода једном нашем грађанину,

„Сматрам да је потребно да кажем да није заплењено оружје, рађена је контрола, вршен је претрес у његовом стану и није нађено оружје, ништа од њега противправно није конфисковано“, каже Хоџа.“

Напоменуо је да се ради о старим сликама где се он види са „неким оружјем“.

„За то смо ми објаснили да се не ради о правом оружју него о другим стварима и кад смо се успротивили са доказима тужилаштво се напокон сложило да ово лице не мора да се притвори“, рекао је Хоџа.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button