Лажна дојава о подметнутој бомби у Косовској Митровици

Косовска полиција примила је јутрос нешто после девет часова телефонску дојаву да је у згради у којој се налазе четири српске институције у Бошњачкој махали, подметнута бомба, јавља Радио Косовска Митровица.

Заменик директора Косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани рекао је да је након што је Косовска плиција изашла на терен, утврђено да је дојава лажна. Радници који су се током провере истинитости ове информације нашли у згради, нису евакуисани.

Дојава за коју се испоставило да је лажна, односи се на зграду у којој се налазе четири српске институције (Канцеларија за Косово и Метохију, Служба Дирекције Фонда ПИО, Косовско-митровачки управни округ и Центар за социјални рад Вучитрн) а које би према одлуци градоначелника Општине Северна Митровица Ердена Атића, требало да се иселе из овог објекта.

Општинска инспекција дошла је 22. августа, у пратњи полиције, у просторије зграде у Бошњачкој махали у којој послују ове четири српске институције, са налогом да у року од три дана, исте напусте објекат. Након три дана, 25. августа, донета је одлука да се рок за исељење продужи за две недеље.

Сутра истиче и последњи, продужени рок за исељење ових институција.

(Радио Косовска Митровица)

Повезани чланци

Back to top button