Лазовићу одређен једномесечни притвор, одбрана доставила доказе да Србин није био припадник полиције

Специјални суд у Приштини одредио је притвор у трајању од 30 дана Срђану Лазовићу из Лепосавића кога тужилаштво тетери да је починио ратни злочин.

Предраг Миљковић, адвокат ухапшеног Србина каже да се Лазовић терети за наводне ратне злочине у околини Малишева и Клине те да је одбрана уложила приговор на захтев Тужилашта јер сматра да је мера неоснована.

Адвокат Миљковић подсећа да је на решењу о покретању истраге датум од 28. јуна 2024. године, а да је његов брањеник ухапшен дан раније на основу изјава сведока који су саслушани у марту и априлу.

„Немоуће је да сведоци и докази из једне истраге буду на овај начин коришћени у овој истрази. Постоји много нејасноћа. Тужилаштво сумњичи да је Срђан човек са слике која кружи медијима већ неколика дана. Ми смо данас приложили довољно доказа  да докажемо да на слици није Срђан и током целе ове истраге надам се да ћемо убедити и суд и тужалштво у то“, рекао је Миљковић

Одбрана наводи да је доставила бројне доказе из којих се види да за време ратних сукоба 1999. године Срђан Лазовић није био припадник полиције те да није био у околини Малишева или Клине.

 „Суд је ипак одлучио да му одреди 30 дана притвора, што је већ постала стандардна процедура против свих окривљених у оваким предметима“, рекао је Миљковић.

Срђан Лазовић је ухапшен у среду 27. јуна у Лепосавићу, а косовска полиција је у његовој кући извршила претрес. Канцеларија за КиМ је хапшење окарактерисала као наставак политике терора Приштине.

Повезани чланци

Back to top button