Лепосавић: Кључеви нове куће за породицу Вукојевић

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, Борислав Тајић уручио је данас заједно са председником општине Лепосавић Зораном Тодићем кључеве новоизграђене куће породици Вукојевић из Лепосавског поља, за чију је изградњу Канцеларија за КиМ издвојила више од 2,8 милиона динара.

Породица Вукојевић једна је од социјално најугроженијих на територији општине  Лепосавић и данас су решили своје стамбено питање. Током пригодне свечаности поводом усељења породице у нову кућу, Борислав Тајић је рекао да никакве забране не могу спречити да помоћ државе Србије и Канцеларије за КиМ стигне до сваког нашег човека.

„Упркос забрани Приштине да директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић посети Косово и Метохију и буде данас овде са нама, ништа нас не може спречити да помоћ нашем становништву стиже, како овде у Лепосавићу тако и широм КиМ. Доказ тога је и ова предаја кључева и усељавање породице Вукојевић, која је једна од најугроженијих“, истакао је Тајић.

Додао је да породица Вукојевић није једина која ће решити на овај начин своје стамбене услове.

„Већ у блиском периоду ми ћемо уселити још пет породица за које су станови изграђени и спремни за расподелу. Овакву врсту помоћи само у претходне две године у општини Лепосавић добило је преко 170 домаћинстава, што кроз изградњу, реконструкцију својих стамбених објеката и потребне помоћи у грађевинском материјалу за побољшање услова становања. Ту су и помоћи које се тичу доградње за вишечлане породице, наставак започете градње… Приоритет стамбеног збрињавања на овим просторима је један од најважнијих, како за општину Лепосавић, наравно и за Владу Србије, за Канцеларију за КиМ јер ми смо то препознали“ , рекао је Тајић.

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић навео је да је главна мисија државе Србије, Канцеларије за КиМ и општине побољшање услова живота нашег народа у покрајини, а стамбено збрињавање је један од приоритета.

“Средствима Канцеларије за КиМ изграђена је ова кућа која је дата на коришћење породици Вукојевић која је живела у заиста лошим стамбеним условима. Ово је само један у низу пројеката које општина реализује уз помоћ и уз пуну подршку државе Србије и наше Канцеларије. Ми смо ту да радимо, да водимо бригу о сваком становнику. Данас без обзира на све изазове и искушења пред којима се налазимо решени да будемо свој на своме, није могуће да се уопште стварају услови сигурне будућности без помоћи и подршке наше државе Србије, председника Александра Вучића који води политику мира и стабилности и политику која је данас ојачала нашу државу Србију и тај бољитак осећа и српски народ који живи на КиМ“, рекао је Тодић.

Жарко Вукојевић је истакао да је за његову породицу данас посебан дан и захвалио Канцеларији за КиМ и општини Лепосавић на помоћи и подршци да се скуће и опстану у покрајини.

Породици Вукојевић је данас требало да уручи кључеве од нове куће директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић, али му власти Привремених институција у Приштини нису дозволиле да уђе на територију покрајине.

Повезани чланци

Back to top button