Ликовна колонија „Јесен у Призрену“ девети пут у Светим Архангелима

Седмодневни ликовни сусрети „Јесен у Призрену“ биће организовани и ове године од 01. новембра у организацији Галерије уметности Приштина и Дома културе Грачаница.

Седам уметника ствараће седам дана у манастиру Светих Архангела код Призрена.

Ово изузетно место као и град Призрен са својим духовним, културним и историјским вредностима угостиће: Миљану Драшковић из Ужица, Шандора Шлајфа из Новог Сада, Теодору Ракиџић из Београда,  Марију Станојловић из Панчева, Ивана Гаљка из Зубиног Потока, Невену Костић из Крагујевца и Милана Ђурића из Будимпеште.

Јесен у Призрену је колонија тематски везана за изузетне симболе и драгуље нашег наслеђа и одржава се по осми пут. Њоме настојимо да одржимо континуитет повратка стварајуће уметности и културе у овај град, у коме је до рата 1999. године живело више од десет хиљада Срба. У току колоније сликари ће посетити манастире Високи Дечани и Пећку патријаршију“, наводе организатори.

Изложба радова биће одржана у Призрену и Грачаници.
Покровитељи колоније су Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије и Министарство културе и информисања Републике Србије уз несебичну подршку Епархије рашко-призренске.

Повезани чланци

Back to top button