Локални избори на Косову: У Митровици победио кандидат Српске листе у Подујеву Самоопредељења

Кандидат Српске листе Милан Радојевић победио је на јуче одржаним локалним изборима у Косовској Митровици, док је у Подујеву највише гласова освојио кандидат Самоопредељења Шпејтим Булићи.

Милан Радојевић се захвалио грађанима Северне Митровице уз обећање да ће оправдати указано поверење.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао је  Милану Радојевићу на избору за градоначелника Северне Косовске Митровице и Српској листи на победи.

“Срећан због тога што је овим и политика Републике Србије на Косову и Метохији однела победу и од грађана још једном добила убедљиву подршку. Српски народ у северној Косовској Митровици овим је потврдио своју непоколебљиву вољу да остане и опстане на Косову и Метохији, у чему ће на сваки начин бити подржан од председника Александра Вучића и Владе Србије“, поручио је Петковић у саопштењу.

Централна изборна комисија објавила је прелиминарне резултате одржаних избора за градоначелника Подујева, где је за победника прогласила Шпејтима Булићија из покрета Самоопредељење.

Валдете Дака, председавајућа ЦИК рекла је на конференцији за новинаре да је Булићи из Самоопредељења добио 51,64 одсто гласова, а Неџми Рудари из ДСК 35,97 одсто гласова.

Председавајући огранка ДСК у овој општини Агим Вељиу је признао пораз, пренело је Косово онлајн.

„Изгубили смо изборе. Ова је одлука суверена и ми ћемо је поштовати”, рекао је Вељиу.

Лидер Покрета Самоопредељење Аљбин Курти, прогласио је победу кандидата за градоначелника те партије Шпејтима Булићија, а изборе назвао референдумом, преносе приштински медији.

Повезани чланци

Back to top button