Маћедонци: Косово спрема јединице професионалне војске за борбена дејства, у координацији за КФОР-ом деловаће и на северу

Министар одбране у Приштини Ејуп Маћедонци каже да такозвано Косово припрема професионалну војску спремну да заштити свој суверенитет и територију .

Најавио је да се праве јединице намењене за борбена дејства, преносе приштински медији.

„Изразимо поштовање једној заиста професионалној војсци која ће бити интероперабилна са НАТО-ом и спремна да брани територију и суверенитет наше земље, стварамо јединице намењене за борбена дејства и за одбрану наше земље и нормално имамо вољу и спремност да реагујемо у највећој мери. У случају да се то од нас тражи када се нарушава територијални интегритет и суверенитет наше земље“, рекао је Маћедонци за за Теве 1.

Како је нагласио, уколико се укаже потреба, Косовске безбедносне снаге (КБС) су  спремне да у координацији са КФОР-ом делују и на северу Косова.

„Увек нас присуство Кфора обавезује на прелиминарну координацију, посебно у северним деловима. Имамо сарадњу, пуну синхронизацију са КФОР-ом у вези са могућим ангажовањем КБС-а у случају да то буде потребно у том делу. У координацији са Кфором, спремни смо да извршимо сваки задатак који имамо у мисији КБС где год се то од нас тражи“, рекао је Маћедонци.

(Теве 1)

Повезани чланци

Back to top button