Маји Тодић Милинковић повеља за успешну и дугогодишњу сарадњу и рад са децом

Пресдседник организационог одбора програма „Најјаче васршње јаје“ Љубомир Максимовић уручио је данас ликовној уметници Маји Тодић Милинковић повељу у знак захвалности на ангажовању и несебичном раду са децом током свих година постојања ове васкршње манифестације.     

Захваливши се на награди уметница је нагласила да ће јој ово бити једно од најдражих признања упаво због тога шо је посвећена раду са децом.

„Ово је за мене најплемнитије и најхуманије признање јер ако децу не учимо правим вредностима не можемо ни ми да радимо овај посао у култури и са уметницима. Децу треба учити правим вредностима и зато се захваљујем на овој повељи“, рекла је Тодић Милинковић.

Фото: Ризнница

Маја Тодић је рођена 1989. године у Приштини. Дипломирала је 2012. године на Факултету уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, одсек Сликарство, у класи професора Зорана Фуруновића. Мастер студије је завршила 2015. године на истом факултету. Излагала је шест пута самостално и учествовала на више од двадесет колективних изложби. Добитница је награде „Димитрије Поповић” за најуспешнијег младог ствараоца 2014. године коју додељује Дом културе Грачаница. Уредница је ликовних програма у Дому културе „Грачаница”. Селектор је ликовних колонија „Видовдан” и „Јесен у Призрену”.

Селектор бројних групних изложби ствараоца са Косова и Метохије. Дела јој се налазе у Галеријама: Савремене ликовне уметности у Нишу, Факултета уметности Универзитета у Приштини, Галерија MMC Културни центар Нови Пазар, Дома културе Чачак, Галерија Културног центра „Лаза Костић” Сомбор, Дома културе „Грачаница”.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button