Мала Госпијина, дан општине Грачаница

Обележавање Дана општине Грачаница који се празнује за Малу Госпојину започето је светом архијерејском литугијом у манастиру Грачаница, коју је служио викарни епископ новобрдски Иларион са свештенством и монаштвом епархије рашко-призренске.

Литургији, поред председнице опшштине Грачаница Љиљане Шубарић, директора општинских служби, радника, мештана и пријатеља општине, присуствовао је и помоћник директора Канцеларије за КиМ Иван Вујић, председник и челници Српске листе.

После одржане литургије улицама Грачанице прошле су литије којима су осим свештенства Српске православне цркве – Епархије рашко-призренске, челника општине Грачаница, Српске листе, бројних институција, присуствовали и грађани, као и ученици овдашњих школа.

Дан општине Грачаница и празник Мала Госпојина окупљенима је честитала и председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.

„Општина Грачаница данас слави дан када је формирана наша локална самоуправа, дан када је формиран један од стубова нашег опстанка. Данас славе сви наши грађани, све наше школе и вртићи, Домови здравља, Домови културе, сви наши спортски клубови, наша омладина и деца. Данас сви заједно упућујемо молитве Богородици да нас сачува и сабере у својој љубави, вери и нади у спасење“, казала је председница Шубарић, која је посебно поздравила госте из Новог Сада, Сремске Митровице, Суботице, Београда.

Испред зграде Општине Грачаница потом је организован пригодан културни програм у коме су учествовали млади фолклораши КУД „Славуј“ из Новог Бадовца и КУД „Бранко Меденица“ из Угљара.

Централна свечаност Дана општине предвиђена је за 18 сати када ће бити одржана свечана академија у грачаницком Дому културе.

У оквиру Дана општине Грачаница, који су започети на Велику Госпојину одржана су бројна културна и спортска дешавања.

(извор: РТВ Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button