Малишани из општина на северу Косова и општине Исток бораве на Тари

Канцеларија за Косово и Метохију организовала је боравак на Тари за 50 ђака узраста од 3. до 6. разреда из северних општина са простора КиМ и из општине Исток.

Путовање се реализује у периоду од 20-27. марта, а за школарце су у сарадњи са домаћинима, Центром дечјих летовалишта, организовани разни образовно-забавни садржаји са аниматорима, као и обилазак природних лепота наше планине.

„Овим Канцеларија за КиМ наставља са активностима у организицији путовања за наше школарце из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије, што се показало као изузетно позитивна пракса претходних година“, наводи се у саопштењу.

Током боравка на планини, ђаке је обишла помоћница директора Канцеларије за КиМ, Светлана Миладинов и поручила да ће Канцеларија увек бити чврст ослонац нашем народу у покрајини, посебно наставити да улаже труд да се нашим најмлађима обезбеди квалитеније и здравије одрастање.

“Боравак деце на планини веома је важан како за социјализацију, тако и за њихово здравље, јер наша деца одрастају у специфичним условима. Канцеларија за КиМ је до сада организовала велики број путовања за наше малишане из јужне српске покрајине, подједнако и из општина јужно и северно oд Ибра и видели смо јако позитивне реакције на све те активности које спроводимо. Зато ћемо и у будућности наставити са овим пројектима, јер нам је сваки осмех нашег детета са простора Косова и Метохије сигнал да чинимо добре ствари за њих, а такође и подстрек да чинимо још више. Важно нам је да знају да је држава Србија њихов чврст ослонац и да ћемо уложити напоре да им оплеменимо школске дане“, закључује Миладинов.

Повезани чланци

Back to top button