Медицински радници који су радили са оболелима од короне биће награђени

Захтев за исплату награде запосленим здравственим радницима који су радили са оболелима од Ковида 19 је усвојен, а здравствени радници који су радили са оболелима од Ковида 19 биће награђени, саопштио је Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије.

После вишемесечних преговора Синдиката са представницима Министарства здравља и  бројних дописа који су упућени надлежним државним органима са захтевом да се награде сви запослени који су радили са оболелима од Ковода 19  од проглашења епидемије то је коначно и дозвољено.

Како је саопштено из Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, Републичи фон здравсртвеног осигурања (РФЗСО) је послао допис (број 450-8407/20) свим филијалама, у којем се наводи да је у циљу исплате ове новчане помоћи потребно да здравствене установе по спроведеном обрачуну на месечном нивоу од проглашења епидемије, доставе требовање потребних средстава.

„На овај начин усвојен је захтев Синдиката да се награде сви запослени који су радили са оболелима од Ковида 19.  Филијале РФЗО су дужне да изврше пренос средстава здравственим установама одмах по достави требовања, а затим здравствена установа запосленима.  Синдикат наставља активности на побољшању радно-правног и материјалног положаја запослених“, закључује се на крају саопштења

Повезани чланци

Back to top button