Мицотакис: Грчка неће мењати став о Косову

Позиција Грчке по питању непризнавања такозване државе Косово неће се мењати још једном је потврдио Грчки премијер Киријакос Мицотакис који се данас у Атини сусрео са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином.

„Грчка неће признати Косово, Грчка ће остати на позицијама међународног права и чврсте подршке Србији“, рекао је Вулин након састанка.

Он је поновио да је захвалан Мицотакису на таквом ставу и на томе што ће се политика Грчке наставити у правцу најбољих могућих односа са Србијом, саопштио је МУП.

Вулин, који је од 2017. и председник српског дела Мешовитог комитета са Грчком, истакао је да помоћ коју је председник Србије Александар Вучић у име српског народа упутио братском грчком народу и Грчкој наилази на велику и искрену захвалност.

Помоћ Србије се овде цени, препознаје и премијер Мицотакис је још једном у име грчког народа и грчке владе изразио своју велику захвалност, али је и рекао да се од Срба помоћ увек очекује, јер је очекујете од оних са којима сте најближи и са којима делите, не само религију и географски простор, већ и исте вредности“, навео је Вулин.

Додао је и да му је било задовољство што је у име председника Вучића и српског народа могао да пренесе изразе солидарности и покаже колико смо спремни и способни да помогнемо свима којима је помоћ потребна.

Вулин је навео и да је Мицотакис изразио жељу да посети Србију и додао да се нада да ће се то догодити на зиму и да Србија воли да дочекује своје пријатеље.

Грчки премијер Мицотакис најтоплије се захвалио српском народу и председнику Вучићу на подршци коју је Србија пружила грчком народу у борби са ватреном стихијом.

(Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button