„Михољски збор“ и ове године мисли на малишане са Косова и Метохије

Хуманитарна организација „Михољски збор“ из Тивта и ове године је организовала поделу новогодишњих и божићних пакетића за велики број деце на Косову и Метохији.

Пакетиће деле чланови ове организације и њихови овдашњи пријатељи и сарадници, а циљ је да стигну до што већег броја деце и у најудаљенијим српским срединама и енклавама почев од  Метохије, преко централног Косова све до Косовског Поморавља.  

После Велике Хоче и Ораховца уследила је подела пакетића деци из Угљара, Преоца, Лепине, Баутуса, Радева и Липљана на централном Косову. Акција се настављам обиласком општина Ново Брдо али и Косовска Каменица на крајњем истоку Косова.

„Приортитет нам је да прво обиђемо општину Ново Брдо и дођемо до удаљених села,зато идемо до Страже, а касније настављамо са акцијом у Стрезовцу, селу у општини Косовска Каменица“, потврдио је за Ризницу Бојан Миловановић, пријатељ и сарадник Михољског збора.

Припремљени су и пакетићи који ће традиционално на Божић бити подељени деци у Сушици у порти манстира Светог Димитрија и у Грачаници, такође у манастирској порти.

(Ризница)

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button