Миладинов обишла децу са КиМ која летују у Црној Гори

Стотину деце из социјално угрожених породица са Косова и Метохије борави овог месеца на летовању у Црној Гори, у организацији Канцеларије за Косово и Метохију и хуманитарне организације Српска солидарност“.

Деца су подељена у две групе и бораве на мору по седам дана, а друга група малишана јуче је започела своје летовање.

Реч је о деци из Горе, Штрпца, Косовске Каменице, Косова Поља, Пећи, Гњилана, Истока, Приштине, Гњилана, Косовске Митровице, Зубиног Потока, Звечана и Лепосавића, узраста од 4. до 6. разреда који имају врло добар или одличан успех и потичу из социјално угрожених породица.

Осим пливања и осталих забавно-рекреативних садржаја, ђацима су организоване и активности као што су обилазак туристичких знаменитости и посета православним храмовима у Сутомору, Бечићима и околини.

Малишане је посетила помоћница директора Канцеларије за КиМ за социјална питања, Светлана Миладинов и указала на вишестуки значај организације ових путовања.

„Влада Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију, уз помоћ наших партнера из Црне Горе и из Србије, организовала је и ове године седмодневни боравак на мору  за нашу децу са Космета. Циљ ове акције и пројекта је да деци са КиМ омогућимо промену средине, јер они одрастају у специфични условима. Њима ово много значи, осмех на њиховом лицу нема цену. Канцеларија ће наставити и у наредном периоду да улаже у овакве пројекте и сигурна сам да ће то донети деци радост“ – изјавила је она и додала да ће Канцеларија за Косово и Метохију и у будућности подржати овакве акције које имају за циљ да допринесу лепшем и здравијем одрастању наше деце из јужне покрајине.

Повезани чланци

Back to top button