Милетићу одређено задржавње до 48 сати

Слободану Милетићу из Звечана који је ухапшен на административном прелазу Јариње, након испитивања у полицијској станици у јужном делу Косовске Митровице,одређено је полицијско задржавање до 48 сати.

Бранилац Слободана Милетића, адвокатица Јелена Кривокапић, рекла је за РТС да га полиција терети за четири кривична дела – „удруживање против уставне делатности, угрожавање лица под међународном заштитом, напад на службено лице и учешће на скупу на којем се врши кривично дело и хулиганство“.

Оптужбе су везане за догађаје крајем маја прошле године у Звечану, када је дошло до сукоба припадника Кфора и Срба окупљених због насилног упада полиције у зграду општине, како би спровела председника општине албанске националности, изабраног мимо воље већинског српског становништва.

Кривокапићева је пренела да је Милетић током саслушања негирао оптужбе и тврдње полиције.

Она очекује да ће о даљој мери према ухапшеном Милетићу сутра одлучивати суд.

Српска листа саопштила је раније данас да је на административном прелазу Јариње ухапшен Слободан Милетић, а да нико од чланова његове породице није упознат са разлозима његовог хапшења.

Како наводе из Српске листе, хапшење Милетића је последица систематског угњетавања српског народа, а уједно и порука режима у Приштини међународној заједници да ће наставити са прогоном Срба ако не услише његове жеље и захтеве.

Канцеларија за КиМ саопштила је да је Слободан Милетић из Звечана приведен данас на административном прелазу Јариње и одређено му је задржавање, под изговором да је учествовао у протестима Срба на северу КиМ и барикадама, упркос чврстим гаранцијама ЕУ и САД од 28. децембра 2022. године да неће бити прогона и одмазде над Србима, због тога што су изражавали своје незадовољство услед Куртијеве окупације севера КиМ.

Након Срећка Софронијевића и Милетић је приведен као жртва изневерених и празних обећања међународне заједнице која данас реч није рекла о хапшењу још једног Србина, док су за недавно рутинско кратко задржавање у централној Србији једног косовског Албанца, вршили све могуће дипломатске и медијске притиске на Београд и утркивали се у речима осуде, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button