Министарство за повратак наставља да помаже угрожене породице

Министарство за заједнице и повратак уручило је 1.568 килограма зимнице и основних животних намерница прирпемљених за 16 интерно расељених породица, расељена лица у изолованим срединама али и за старије особе и многочлане, незапослене и социјално угрожене породице.

Помоћ је уручена породицама у Косову Пољу, Обилићу, Грачаници, Клини, Новом Брду и Ранилугу.

У времену пандемије коронавируса којој се, нажалост не назире крај, многи повратници и интерно расељена лица се суочавају са егзистенцијалним проблемима, саопштавају из Министарства за заједнице и повратак.

Сања из Гњилана са супругом Гораном који је избегао из Дољака код Вучитрна издржава четворо мале деце и њихова једина примања су дневнице које од сезонског рада заради њен супруг. Каже да захваљујући овој помоћи безбрижно дочекују зиму.

Помоћ је стигла и до осам ромских повратничких породица које живе веома тешко. Сезонских послова је све мање и зато ова помоћ за њих живот значи, кажу. Подсећају да је министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић помогао и око плаћања заосталих кирија и тако спречио да они заврше на улици.

Министарство за заједнице и повратак је од почетка године самостално и са својим партнерима поделило близу 900 прехрамбених и хигијенских пакета помоћи од чега је директну корист имало више од 3.500 чланова породица повратника и припадника невећинских заједница на Косову.

Повезани чланци

Back to top button