Министарство за заједнице и повратак: Огревно дрво за 83 породице у девет општина на Косову

Министарство за заједнице и повратак је финансирало и успешно реализовало набавку и расподелу 250 кубика огревног дрвета за 83 најугроженије породице из општина Урошевац, Штрпце, Призрен, Обилић, Вучитрн, Исток, Клина и Пећ.

Интерно расељена лица, угрожена старачка домаћинства, многочлане породице, повратници и припадници невећинских заједница у изолованим срединама имали су право на помоћ  у огревном дрвету.

Министарство за заједнице и повратак је у сарадњи са Канцеларијом Европске уније на Косову и партнерском Међународном организацијом за миграције (ИОМ), недавно спровело акцију расподеле дрва за огрев повратницима којима су у 2020.години биле изграђене куће.

Убрзо после ове акције од појединих локалних управа су на адресу министарства од расељених лица и социјално угрожених породица пристигли бројни захтеви за доделу огревног дрвета. На све захтеве је позитивно одговорено. 

   Самостално или у сарадњи са партнерима из Канцеларије Европске уније на Косову, Министарство за заједнице и повратак је од почетка зиме помогло 178 породица са укупно 725 м3 огревног дрвета.

Повезани чланци

Back to top button