Министарство здравства демантује да на Косово долазе лекари из Србије

Косовско Министарство здравства одбацило је као неистинито писање појединих приштинских портала који су известили о наводном доласку лекара из Србије доводећи случај у везу са министром Армендом Земајем.  

Како се наводи у саопштењу Министарства здравства Косова, ангажовање министра Земаја, институција и грађана усмерене су у циљу спречавања ширења коронавируса. Подсећа се да  ширење мржње, панике и лажних информација подлеже кривичној одговорности.   

„Лажне вести у време пандемије стварају забуну, дезинформације и поспешују ширење мржње, стога је Министарство здравства пријавило органима гоњења оваква дела и очекује да ће починиоци ових дела одговарати пред судом“.

 Министарство здравства такође позива грађане да не наседају на непроверене информације и лажне вести које се пласирају у јавности преко појединих портала који шире говор мржње и панику. Наглашава се да грађани треба да имају потпуно поверење у институције Косова, које су у време пандемије, како се наглашава у саопштењу, јединствене и одговорне.

Повезани чланци

Back to top button