МИП Русије: Приштина покушава са истисне мисију УН са Косова

Министарство иностраних послова Русије саопштава да   протеривање руског дипломате са Косова представља наставак провокација Приштине, како би се заоштрили међунационални односи у покрајини, дискредитовала Светска организација и конструктивна улога Русије на Балкану.

„Очигледна је жеља косовских власти да се отарасе оних који могу објективно да забележе деструктивну политику Приштине која се спроводи у подручјима покрајине где живе Срби. Одлучно осуђујемо сваки покушај да се ограничи делатност или истисне мисија УН са Косова, предузимањем агресивних корака који могу бити у супротности са духом и словом резолуције СБ УН 1244“, наводи се у саопштењу.

„Позивамо УНМНИК и међународне снаге за Косово да у оквиру својих надлежности из резолуције СБ УН осигурају безбедност руских и свих других службеника мисије УН“, додаје се у тексту.

„Министарство иностраних послова“ Косова објавило је 31. децембра персоном нон грата представника Мисије УН на Косову (УНМНИК) који је држављанин Русије. Наводно, он се бавио „штетном делатности који нарушава националну безбедност републике Косово“.

Повезани чланци

Back to top button