Мирно после јучерашње акције полиције у Косовској Митровици

Мирна ноћ и  јутро у Северној Косовској Митрововици. После јучерашњих протеста грађана и немира због хапшења Милуна Миленковића Лунета, живот се полако враћа у нормалу.

Једно полицијско возило и петоро полицајаца дежурају на раскрсници улица у насељу Бошњачка махала. Ту су били и преко ноћи. Оклопна возила за разбијање демонстрација, која су јуче била постављена на овом месту, у међувремену су повучена.

Полиција није видљива на улицама Северне Митровице, нема пешачких патрола у граду. На главном мосту преко Ибра уобичајена слика, два возила италијанских карабињера постављена су на прилазу мосту са северне стране. Међу грађанима је присутна напетост и нервоза због јучерашњих догађаја.

Окупљање грађана у Косовској Митровици после јучерашњег хапшења М.М.

Влајић: Миленковића терете за тероризам, нарушавање такозваног уствног портка и угрожавања лица под међународном заштитом

Србину Милуну Миленкоивћу Лунету, кога су косовски специјалци јуче ухапсили у северном делу Косовске Митровице, одређено је полицијско задржавање од 48 сати и он се налази се у Полицијској станици у Приштини.

Приштинске власти ухапшеног Србина терете за три кривична дела рекао је његов адвокат Небојша Влајић који је успео да га обиђе у притвору .

Сутра око поднева, Милун Миленковић би требало да буде изведен пред судију да би се донела одлука о евентуалном притвору.

Кривична дела која му косовске власти стављају на терет су – тероризам, позивање на насилну промену уставног уређења и угрожавање лица под међународном заштитом.

Повезани чланци

Back to top button