„Мистерија несталог јајета“ на „Змајевим дечијим играма“

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ из Грачанице данас је у оквиру програма 65. Фестивала змајевих дечијих игра, на малој сцени „Позоришта младих“ у Новом Саду, извело представу  „Мистерија несталог јајета “. Према оцени публике, организатора и осталих учесника глумци из Грачанице су имали запажен наступ и оставили јак утисак.

Наступом младих глумаца била је задовољна и редитељка Јелена Ђорђевић.

 „Јако сам задовољна како су се деца снашла у потпуно новим условима на много мањем простору који нуди мала сцена „Позоришта младих“. Фантастично су се снашли, а публика је то препознала“, рекла је Ђорђевић.

Речи хвале за представу и њене извођаче имали су и домаћини.

„Одлично изведена, врло изражајна и динамична представа. Мало су нам се глумци збунили на крају због дугог аплауза, желимо вашој позоришној трупи да и даље настави овако успешно да ради и видимо се поново следеће године на Змајевим дечјим играма“-рекла је Вера Стојшић.

Овогодишње „Змајеве дечије игре“ трају од 6. до 12. јуна 2022. године, под слоганом, стихом, Арсена Диклића „Где шапуће Дунав плав…“  и одржавају се у години када Нови Сад носи титулу престонице Европске културе.

 Деца из Грачанице су посетила знаменитости главног града Војводине и кућу Чика Јове Змаја.

Одлазак представе „Мистерија несталог јајета“ на Змајеве дечје игре помогли су Министарство културе и информисања владе Републике Србије и Општина Грачаница.

Повезани чланци

Back to top button