МТС ће наставити да ради на КиМ, одлука из Приштине правно неутемељена тврде из ове компаније

Директор Телекома Владимир Лучић рекао је данас за Танјуг да ће МТС, упркос одлуци приштинских власти да укину ту компанију на Косову и Метохији, наставити да послује и пружати сервис корисницима.

Он је истакао да у последњих неколико месеци, са тренутном влашћу у Приштини, јача притисак према њиховој компанији, али и да имају довољно снаге да се одупру притиску и да наставе да раде на територији покрајине.

„Ми смо једна од ретких фирми која ради у свих шест земаља бивше Југославије и нигде немамо проблема, стога сматрам и да ово што се дешава је више ствар политичког притиска која, када се сведе на правни оквир, ми ћемо успети да се одупремо“, рекао је Лучић.

Он је подсетио да је компанија МТС д.о.о. формирана на основу Бриселског споразума и „уместо да буде пример добре примене Бриселског споразума, сада се крши Бриселски споразум, а врхунац је био папир за гашење који смо добили што је потпуно апсурдно и бесмислено те смо убеђени да нам је грешком послат“.

Поновио је да су одговорна лица МТС-а уписана са документима које су издале власти у Приштини.

„Разлог који су они навели, да један члан менаџмента има пасош где пише Република Србија, разлог за гашење фирме која је у власништву Телекома је толико бесмислен“, оценио је Лучић.

Додао је да је, будући да су поднели жалбе амбасадама у Приштини, Београду али и Бриселу, било тешко да објасне шта се десило јер је, према његовим речима, било врло тешко некоме да поверује да је инститцуија могла да пошаље такав документ некој компанији.

„Ми смо убеђени да ће они увидети своју грешку и последице те грешке, као и да ће на нашу жалбу одговорити позитивно“, рекао је Лучић.

Истакао је да је у Бриселском споразуму јасно дефинисано њихово пословање, а према истом споразуму су власти у Приштини званично то и прихватиле, као и да постоје приштинске одлуке које су уписане у регистрима.

„Не могу да замислим ниједан други сценарио сем тога да ће се нама прихватити жалба. Будите сигурни да имамо снаге да се одупремо томе“, истакао је Лучић и додао да ако би неко силом покушао да спречи рад МТС-а на КиМ, то би значило накнаду штете огромних размера на међународном суду.

„Држава Србија нама увек пружа подршку и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је активно укључен у подршку. Ово није прва врста притиска, очигледно је да нова власт у Приштини континуирано врши притисак на нас, али ми ћемо решити тај притисак“, рекао је Лучић.

Истакао је да Телеком Србија стоји иза својих запослених што су, према његовим речима, више пута показали и упутио поруку да буду сигурни да ће проблем бити решен и да ће компанија бити број један.

(Танјуг)

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button