„Мудрост трауме“, пројекција у Грачаници

Пројекција документарног филма „Мудрост трауме“ др Габоа Матеа одржаће се у 25. септембра у Дому културе у Грачаници у 20 часова, саопштили су организатори.

 „Мудрости трауме“ је филмско путовање са човеком који је свој живот посветио разумевању везе између болести, зависности, трауме и модерног друштва. 

У филму је траума представљена као невидљива сила која у великој мери утиче на наше животе. Она обликује начин на који живимо, начин на који волимо и начин на који схватамо свет око нас. Др Мате нам даје нову визију: друштво информисано о трауми у ком родитељи, наставници, лекари и друштво у целини нису фокусирани на потискивање симптома и осуђивање, већ желе да разумеју изворе из којих у рањеној људској души извиру забрињавајућа понашања и болести. Он нам указује на пут индивидуалног и колективног исцељења.

„Траума није оно што вам се дешава. Траума је оно што се дешава у вама, као резултат онога кроз шта пролазите”, сматра др Габор Мате.

 Фондација „Новак Ђоковић“ у сарадњи са Домом културе „Грачаница“ у оквиру програма „Подршка, не перфекција“, Вас позива на

 Дом културе „Грачаница“ у сарадњи са Фондацијом „Новак Ђоковић“  придужује се акцији пројекције овог филма који је до сада одржана у 24 града и шест земаља региона.

Повезани чланци

Back to top button