На Јарињу приведен Никола Тодоровић, лекар у КБЦ у Косовској Митровици

Никола Тодоровић, лекар запослен у KБЦ у Kосовској Митровици приведен је данас на прелазу Јариње док је возио малолетну децу у општину Србица, на породичну Крсну славу.

Припадници Kосовске полиције зауставили су га због недостајуће докумантације за децу, извели децу из возила и малтретирали Тодоровића пред њима, а када им се успротивио, привели су га.

Kанцеларија за Kосово и Метохију одмах је ангажовала адвоката ухапшеном Тодоровићу.

„Реч је о још једном случају иживљавања од стране Kосовске полиције која свакодневно тражи изговоре и оправдања да би малтретирала и приводила Србе, а случај Тодоровића издваја се по томе што је малтретирање доживео пред троје деце од дванаест, осам и пет година и то на Славу“, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Адвокат Делевић је навео да је Тодоровић вечерас саслушан у станици полиције у јужном делу Митровице и да му је Тодоровић пренео да су га полицајци провоцирали током контроле документације, а током привођења физички се обрачунали са њим.

О случају је обавештен тужилац, а против Тодоровића је покренут поступак за „напад на службено лице“, па му је одлуком тужиоца одређено задржавање до 48 сати.

Повезани чланци

Back to top button