На крилима сивог сокола по Косову и Метохији: представљена нова песма Милана Васића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић присуствовао је премијерном представљању песме и видео спота Полетео соко сиви у извиђењу глумца Милана Васића.

Канцеларија за Косово и Метохију у потпуности је подржала реализацију спота који је својеврстан запис о лепотама наше јужне покрајине, а песму је објавио ПГП РТС.

Обраћајући се присутнима, Петковић је захвалио Васићу на томе што чува запис о нашем Косову и Метохији.

„Многе песме су испеване о Косову и Метохији и судбини српског народа на оном месту где се вековима небо и земља додирују и где се свакога дана страдање и радост живљења сусрећу. Не може свако да пева о Косову и Метохији и зато песме о нашој јужној покрајини представљају зов српске душе и одјек славе наших предака, али и аманет и завет будућим генерацијама. О Косову и Метохији могу да певају само они који су се напојили воде са Шар планине, коло играли у порти Грачанице, молили се Јоаникију Девичком и заплакали на Газиместану.

Али има једно момче са Косова које је успело да донесе сву узвишеност косовско-метохијских песама и Канцеларија за Косово и Метохију је помогла да светлост дана видии прва песма „Ја сам момче са Косова“ а која је одавно ушла у  срце и душу народа с Космета али и читавог света.

Надам се да ће овај соко сиви да полети према небу и да ће да пронесе глас о нашем Косову и Метохији“, поручио је Петковић.

Он је истакао и да је подједнако важно да данас заједно са кућама, путевима, болницама градимо и наше духовне грађевине на КиМ које нам натапају срце и душу не само сузама него и радошћу и то је оно што нам свима треба у ова изазовна времена.

Глумац Милан Васић пренео је да јe својом најновијом песмом желео да се одужи Косову и Метохији за прелепо детињство.

„Желим да сачувам ту мелодику с КиМ, ако нећемо ми, ко ће? Желео сам да пренесем шта значи породица, огњиште, вера, корени јер без тога не постојимо. Имам ту неку мисију да сваке  године снимим по једну песму за мој народ, да онима који не знају где су наше светиње дочарам лепоту Космета и да пожеле да оду тамо. Мислим да смо сви заједно успели да направимо оно што смо желели“, истако је Васић и захвалио се на подршци Канцеларији за КиМ, ПГП РТС, свим сарадницима.

Владимир Грајић, директор ПГП РТС пожелео је Милану још много успешних пројеката и истакао да ће на том путу имати и подршку његове куће.

Аутори композиције „Полетео соко сиви“ су Дејан Аксић – Драган Николић – Мирољуб Јевтић – а аранжман је написао Дејан Аксић.

Повезани чланци

Back to top button