На Мердару ухапшен још један Србин кога Приштина окривљује за ратни злочи

Косовска полиција саопштила да је на административном прелазу Мердаре ухапсила Србина који је осумњичен за наводне ратне злочине на Косову и Метохији 1998/99. године.

Ухапшен је М. П, који је, како се тврди у саопштењу косовске полиције, током рата био шеф милиције у Истоку. Осумњиченом је, одлуком тужилаштва, одређено задржавање до 48 сати.

Полиција је навела да је његово хапшење изведено у сарадњи са тзв. косовском обавештајном агенцијом.

Канцеларија за КиМ: Хапшење опробан метод Приштине да застаршивање Срба

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је поводом хапшења на прелазу Мердаре Србина Момира Пантића, интерно расељеног са КиМ, да Приштина хапси Србе под изговором за наводни ратни злочин и унапред им пресуђује и на тај начин им шаље недвосмислену поруку да на својим вековним огњиштима нису ни добродошли ни пожељни.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије, Момир је живео у Метохији, Истоку, али је након сукоба интерно расељен у Младеновац.

Он је јуче требало да на Мердару преузме документацију у вези са питањем своје имовине у Истоку, али је уместо тога ухапшен и одведен у Приштину.

Канцеларија за Косово и Метохију одмах је Пантићу ангажовала адвоката који је у контакту с његовом породицом. Према његовим информацијама, данас се очекује и саслушање Пантића, наводи се у саопштењу.

„По опробаном механизму застрашивања, Приштина хапси Србе под изговором за наводни ратни злочин и унапред им пресуђује и на тај начин им шаље недвосмислену поруку да на својим вековним огњиштима нису ни добродошли ни пожељни“, каже се у саопштењу.

Метохија је, како се наводи, „услед страшних злодела тзв ОВК готово потпуно етнички очишћена од Срба, а преосталим Србима или повратницима данас се пале и обијају куће, они се хапсе и застрашују на сваки могући начин“.

Повезани чланци

Back to top button