Најмлађе српче из Новака крштено јуче у Призрену

Једногодишњи Андрија Глигоријевић, најмлађи житељ повратничког села Новаке код Призрена, крштен је јуче у цркви Светог Ђорђа у Призрену, сазнаје Ризница.

Свету тајну кршења најмлађег српчета из Новака обавио је свештеник Јован Радић, уз саслужење проректора призренске Богословије оца Исидора. Због посебних мера заштите услед пандемије вируса корона осим родитеља, свештеника и кумова није било осталих званица да увеличају овај посебан тренутак.   

Честитајући родитељима отац Јован Радић је поздравио кума речима да је он сада духовни отац малог Андреја.

„Кум као духовни отац, требало да се мудрим саветима и васпитањем брине о свом кумчету јер је овим чином дао завет пред Богом“, поручио је призренски парох Јован Радић.

Милица и Бранимир Глигоријевић су једини брачни пар који је остао да живи у Новакама. Имају троје деце, поред најмлађег Андреја имају и четворогодишњи девојчицу Дарију и старијег сина Матеја који похађа школу у Штрпцу, јер је село нема школе.  

Бранимир Глигоријевић је једини српски медицински техничар у околини Призрена који осим здравља својих мештана брине и о осталим сународницима тако што посећује и старе и болесне у Призрену и Средачкој жупи.  

И.М – О.Р.

Повезани чланци

Back to top button