Нападач код Готовуше пуштен из кућног притовра, српски младић и отац дечака не желе да коментаришу одлуку Суда

Одлуком Суда у Урошевцу Азему Куртају, припаднику тзв. Косовских безбедносних снага (КВС) који је 6. јануара ранио Стефана и Милоша Стојановића, српског дечака и младића, пуштен је из кућног притвора, преносе данас медији. Српски младић и отац дечака који је тада нападнут одбили су да дају било какав коментар на ову вест.

Азем Куртај ће се у даљем поступку бранити са слободе, а његов предмет се тренутно налази у Апелационом суду где се разматра и одбијање оптужнице , јавља Косово онлајн.  

Куртај се терети за употребу ватреног оружја и изазивање опште опасности, а адвокат Милош Делевић који је заступао једног од рањених младића тада је изјавио да је квалификација тужиоца благо речено скандалозна.

„Њихово се важи, како они кажу тако ће да буде, шта ја могу да радим. Имали смо адвоката али џабе, шта може и он, њихово је…“, кратко је прокоменарисао Раде Стојановић, отац малолетног Стефана.

Каже да се дечак сада осећа добро али да се дуго суочавао са траумама као последицама преживљеног напада.

Милош Стојановић је за одлуку суда да Куртај буде пуштен из кућног притвора чуо од новинара и одбио је да било шта коментарише пре коснулстације са адвокатом.

Два српска младића рањена су надомак Готовуше код Штрпца када су се 6. јануара из сече бадњака враћали својим кућама. На њих је из возила пуцао Азем Куртај. Један је рањен у шаку док је други задобио прострелну рану и пределу рамена. Нападач је побегао са лица места, а касније је ухапшен.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button