Народна странка: Канцеларија за КиМ треба више да се бави проблемима Срба него корупцијом – Главни одбор СНС: Јеремић је последњи који треба да говори о корупцији

Покрајински одбор Народне странке Косова и Метохије упутио је отворено писмо директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу у коме га моли да се више бави проблемима Срба са Косова и Метохије а мање политичко – аналитичким изјавама. Миљан Ранђеловић из главног одбора СНС-а одговара да је Јеремић последњи који је позван да прича о корупцији и ненаменском трошењу новца.

„Ми, грађани са Косова и Метохије, не тражимо од Вас да се бавите стварима од пре више деценија, тражимо од Вас да се бавите чињеницама које нас ових дана притискају и праве проблеме“, наводи се у писму које је Покрајнски одбро НС упуто директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу.

Покрајински одбор Народне странке упозорава да се у тренутку када је Ковид 19 у великом замаху новац намењен здравственим радницима троши ненаменски те да нема лекова и заштитне опреме у здравственим установама.  

„Не тражимо одговор зашто се стало са изградњом болнице у Грачаници коју је најавио господин Јовић, Ваш заменик, фебруара 2020. године – нова болница до краја године. Два милиона евра за изградњу болнице плус два милиона евра за опремање исте болнице. Рече човек народу да је новац обезбеђен.

Не тражимо одговор јер знамо одговор, знамо стање око земљишта где је требало да се изгради болница. Не тражимо одговор зашто нису преузети медицински апарати за анализу и лечење Ковида 19 у Лапљем Селу. Не тражимо одговор, јер знамо одговор. И нико не прави проблеме. Ћутимо 20 и више година зарад побољшања услова живота грађана, а не политичких полтрона“, наглашава се у писму.

Такође се додаје:

„Не причамо ни о испуњењу свега реченог од стране председника Александра Вучића у Лапљем Селу. Нити смо рекли нешто када промовишете институције непризнате државе Косово и представнике истих, који са Вама обилазе напаћени народ, који се сели због тешких услова живота, који стварају те исте институције на Косову, које Ви промовишете.

Не, ми чекамо боље услове.

Али Ви, господине в.д. директоре, правите проблеме, свађате нас“, наводи се у отвореном писму које је прослеђено редакцији портала Ризница.

На крају писма Покрајниски одбор Народне странке позива директора Канцеларије за КиМ:

„Вратите се Вашој основној дужности. Штитите народ на Косову и Метохији, смањите корупцију која креће из канцеларије за Косово и Метохију, а прелива се на територију целог Косова и Метохије. Ускратите право на одлучивање појединцима који немају везе са политиком. Вратите веру у живот народу, не љубите скуте.“

 С друге стране члан Главног дбора СНС Миљан Ранђеловић  у саоптшењу које преноси портал Косово онлајн истиче да су Вук Јеремић и његови „посилни“ последњи који су позвани да причају о корупцији и ненаменском трошењу новца, осим, како наглашава Ранђеловић, уколико Јеремић неће да објасни народу за које услуге и прљаве послове је добијао милионе долара од белосветских криминалаца, правоснажно осуђених за криминал и корупцију.

„Не чуде нас овакви срамни напади политичких маргиналаца на српски народ на Косову и Метохији и оне који се даноноћно боре за опстанак Срба у јужној српској покрајини, јер је њихова једина политика одувек била ‘што је њима и њиховим џеповима боље, то је српском народу горе“‘, наводи се у саопштењу које преноси Косово онлајн.  

Нагалшавајући да су из Срби са Косова и Метохије прозрели због такве политике Ранђеловић додаје да се Јеремић не брине више за Србе у покрајини јер је његова брига сваки пут све скупо коштала.

„Срамота је, ал за срамоту такви не знају, да епидемију коронавируса користе за своје ниске страсти и обрачун с политичким неистомишљеницима. То само још једном показује да је њих баш брига за народ и да је најважније скупити неки јефтин политички поен“, истакао је.

Према његовим речима док Јеремић то ради, држава Србија, на челу с председником Александром Вучићем, као и Влада Србије и Канцеларија за Косово и Метохију свим снагама се боре да нашим градјанима помогну и обезбеде сва неопходна медицинска средства за борбу против коронавируса, пошасти која је погодила читав свет.

Повезани чланци

Back to top button