„Народни посланик“ гостујућа представа Никшићког позоришта у Грачаници

Представа „Народни посланик“, у продукцији Никшићког позоришта и Центра за културу Пљевља гостоваће Приштинском народном позоришту и биће изведена 2. јуна у 20 часова на матичној сцени НПП-а у Дому културе у Грачаници.

Ову поставку Нушићевог комада режирао је, према сопственој адаптацији, Горан Булајић.

„Никшићко позориште са поносом истиче чињеницу да се овим великим текстом и његовом универзалном темом бави након релативно дугог периода у коме Нушићеви комади нису постављани на сценама у Црној Гори. Очигледно је да друштвена подсвест није била спремна за суочавање са чињеницом да смо сви помало личили на Нушићеве посланике, министарке и ожалошћене породице, па и на покојнике. Вјерујемо да смо кроз ову представу коначно спремни и за ту врсту спознаје“, рекао је о комаду уметнички директор Никшићког позоришта Јанко Јелић. 

За сценографију, дизајн плаката и фотографија је била задужена Анка Гардашевић, а костимографију Оливера Ераковић.

 У представи играју: Стеван Вуковић, Марија Ђурић/Маја Стојановић, Маша Божовић, Никола Васиљевић, Ања Дрљевић, Матија Мемедовић, Бобан Чворовић, Милица Кекић, Павле Богојевић, Лазар Ђурђевић/Стефан Вуковић, Велизар Касалица, Небојша Вулановић. Пратећи гласови: Иван Зиројевић и Јован Џоџо.

Повезани чланци

Back to top button