Наставак суђења: Трајковић се изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице

Пред Основном судом у Приштини одржано је треће рочиште у случају бившег косовског полицајца Слађана Трајковића из Северне Косовске Митровице. Њега Специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин.

Слађан Трајковић се изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице. Због недостатка доказа одбрана се противила читању оптужнице али је то ипак учињено на данашњем рочишту које је било затворено за јавност. 

Адвокат Дејан Васић је нагласио да ће одбрана уложити приговор на оптужницу и доказе те да ће у оба случаја имати шта да приговоре суду.

„Ми смо приговорили на понашање тужилаштва у погледу достављања и обелодањивања доказа и нама још увек неке докази нису дати. Ја се надам да ћемо те пропусте у току поступка да анулирамо“, рекао је Васић.

Сузана, супруга Слађана Траковића изјавила је кратко да је његово психичко стање добро те да ће породица наставити да се бори и докаже његову невиност. 

Верујемо у правду и надамо се да ће Бог бити на нашој страни. Знамо да је Слађан невин, трудићемо се и ботићемо се даље и мислим да ћемо издржати“, рекла је супруга.

Бивши косовски полицајац Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра 2022. у Бошњачкој махали током барикада које су Срби поставили на северу Косова и Метохије. Оптужница која је против њега подигнута 12. јула терети га да је током ратних дејстава на Косову и Метохији  у периоду од 1998. до 1999. године у региону Вучитрна, као припадник српских полицијских и војних снага чинио ратне злочине, појединачно и у саучесништву са другим лицима.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button