Настављају се протести „Ни цент више“

Наредни протест против одлуке Регулаторне агенције за електродистрибуцију (РУЕ) биће одржан 22. фебруара у подне на тргу „Захир Пајазити“ у Приштини, саопштили су организатори протеста „Ни цент више“.

Протест ће се, како је наведено у саопштењу, завршити испред Владе Косова када ће се прочитати два основна захтева: поништење одлуке РУЕ да уведе блок тарифу и национализацију КЕДС-а.

„Од 9. фебруара 2022. године, одлуком РУЕ да уведе блок тарифу, цена струје је вишеструко порасла. Ако је домаћинство потрошило више од 800 коловата електричне енергије, цена струје ће порасти са 40% на 130%. Део овог повећања платићемо директно путем редовног рачуна, а остатак ћемо платити нашим јавним новцем. То је зато што је Влада одлучила да наших 90 милиона евра иде КЕДС-у кроз субвенције. У свим облицима, ми плаћамо за КЕДС и КЕСЦО да наставе да повећавају профит чак и у временима кризе“, појашњава се у саопштењу.

Даље се наводи да одлука Регулатоне агенција одговара само приватном сектору, који се и даље богати упркос кризи.

„Одлука, која има за крајњи циљ да још више осиромаши грађане неће бити толерисана. Огорчени оваквом изнуђивачком одлуком, наставићемо са протестима. У овим условима, протест остаје једини начин да спречимо терет који Влада Косова покушава да нам наметне преко РУЕ и КЕДС-а“, наглашава се у саопштењу организатора протеста „Ни цент више“.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button